Плануємо вітальню на мансарді

Опубліковано о Травень 03, 2018 .

Якщо у Вашому приватному житловому помешканні є в наявності допоміжні квадратні метри, розташовані у верхньому сегменті будинку з винятковим скошеним покрівельним форматом, ймовірно, буде вигідно переобладнати допоміжну площу на функціональний кімнатний простір.

Як правило, колишні горищні приміщення видозмінюють на затишні й оригінальні відпочинкові зони, гостьові, дитячі, кухні, їдальні, а також ексклюзивні домашні кінотеатри, бібліотеки, офіси, де зручно й вигідно, за потреби, відокремлюватися від решти мешканців заміської оселі та займатися власними справами.

У ситуаціях, коли є потреба виділити додаткові кімнатні площини під комфортабельний куточок для прийому гостей, чудовим стане рішення перекомплектування складського горища на унікальну дизайнерську вітальню. У цьому контексті в обов’язковому порядку рекомендується врахувати та організувати якісні й безпечні сходи на горище дерев’яні або металеві.

Найбільш доцільно, коли в якості доступу до мансардної гостьової виступатимуть модернізовані драбини, що вирізняються набагато легшою вагою (якщо порівнювати удосконалені сходові конструкції нового покоління з колишніми масивними саморобними драбинами), а також не менш важливими технологічними характеристиками на кшталт мобільності, рухливості, безпечності, грамотно продуманої естетики.

Оформляти вихід до комфортабельного мансардного приміщення в ролі вітальні з допомогою надсучасних сходових механізмів зручно та вигідно тому, що такі будівельні засоби спроможні швидко та без зайвих труднощів ховатися у стельовому отворі.

Приміром, висококласні сходи на горище оман, ціна яких зафіксована на сторінках нашого інтернет магазину, в обов’язковому порядку сформовані таким чином, щоб за потреби легко й безперешкодно складатися або розкладатися до повнометражного вигляду. Тобто, як бачимо, сходова продукція удосконаленого зразка враховує всі необхідні експлуатаційні тонкощі, без яких, фактично, неможливе повноцінне функціонування драбини з акцентом на практичності, безпечності, легкості, естетичності.

Крім того, Ви можете також купити драбину з металу з урахуванням демократичної вартості й унікальних дизайнерських штрихів. Ексклюзивна конструкція на ретельно відібраній та перевіреній металевій базі не лише відмінно виконуватиме своє експлуатаційне навантаження впродовж довгих років користування, але й слугуватиме неперевершеним доповненням та родзинкою у контексті загального інтер’єру того чи іншого приватного будинку.    

Отож, з оптимальним доступом до майбутньої затишної вітальні на мансарді розібралися. Відтепер необхідно добре обміркувати наступні, не менш важливі, ремонтно-будівельні та дизайнерські кроки. У цьому сенсі суттєвим виявляється теплоізоляційний чинник. Адже якщо колишній горищний склад переоформляти під охайний куточок, розрахований на постійне проживання, якісно реалізоване утеплення горища – етап, що вимагає ретельної уваги та праці.

Традиційно у подібних випадках в нагоді стає високоякісна мінеральна вата від успішних європейських будівельних компаній або ж пінопласт та його удосконалені похідні варіації.

Принагідно зазначимо, що з метою втілення грамотної термічної ізоляції для мансардної вітальні все-таки краще послуговуватися модернізованими різновидами мінерального утеплювача. Справа в тому, що йому властиві відмінні теплоізоляційні, звукоізоляційні параметри, а також перевірена витривалість до води, вогню, небажаної появи запліснявілих ділянок. Відбірна мінеральна вата коштує трохи дорожче, однак її якість, безпечність, екологічна чистота і надійність оправдовує будь-які інші нюанси.

Пінопластом також утеплюють горищні простори. Його ціна зазвичай менша, ніж в утеплювача на мінеральній основі. Теплоізоляційні параметри пінопласту вважаються цілком оптимальними. Однак в процесі купівлі й монтажу даної термічної ізоляції обов’язково слід враховувати той факт, що дана утеплювальна продукція не є надто стабільною під час взаємодії з вогнем. В процесі тління пінопласт викидає в повітря шкідливий їдкий дим.

Продукти:
Розсувні сходи на горище Oman Nozycowe
6,900 грн
stars rating
Металеві сходи на горище Fakro LST
11,025 грн
stars rating
Алюмінієві сходи на горище  Oman Alu profi
14,050 грн
stars rating