Сходи на горище своїми руками. Чому не варто?

Опубліковано о Червень 30, 2016 .
Сім’я, що проживає в приватному будинку, проводить більшість свого часу в таких кімнатах як кухня чи вітальня, та не варто забувати про наявність горища – теж дуже важливого та необхідного куточка в домі, адже ми зберігаємо там стільки необхідних речей: різноманітних матеріалів, інструментів, сезонних речей. Хоч і проводимо ми на горищі не так багато часу, але розуміємо, що без такого «сімейного архіву», нам було б не просто зберігати затишок та порядок в будинку. Щоб облаштувати зручний підйом на горище, нам слід придбати та установити надійні сходи. Та, можливо, у вас є певні будівельні навики і ви роздумуєте, чи не спробувати виготовити сходи на горище своїми руками, щоб не переплачувати за готовий товар. Давайте спробуємо розібратися варто чи не варто самостійно виготовляти сходи на горище у своєму домі і чи це дозволить зекономити.
В мережі Інтернет можна знайти безліч статей та навчальних відео на тему: «Як зробити сходи на горище своїми руками». На які основні завдання слід звернути увагу при виготовленні сходів на горище власноруч? По-перше, слід ретельно розрахувати дистанцію між східцями (якщо недостатня відстань - користуватися сходами небезпечно, а надто велика дистанція зробить підйом на горище некомфортним). По-друге, важливим також є і кут нахилу сходів (що повинен становити 60-70 градусів). По-третє, ми повинні пам’ятати, що навантаження, яке спроможні витримати сходи залежить від міцності всієї конструкції, зокрема від надійності вертикальних та бічних балок. Потрібно підготувати велику кількість:
  • ретельно підібраних матеріалів (метал та деревина);
  • інструментів, таких як спеціальна монтажна піна, набори шурупів та викруток, гайкових ключів, якісний провірений кутомір;
  • дорогої фурнітури – а це пружини, металеві кріплення, пневмомеханізми, поручні, завіси, насадки на ніжки сходів, призначенням яких, є уберегти підлогу від подряпин. 
Тільки використання якісного приладдя допоможе успішно створити якісні сходи на горище своїми руками, що будуть простими і практичними в експлуатації, ергономічними, компактними і також, що дуже важливо, пожежобезпечними (якщо сходи на горище дерев’яні).
Зважаючи на достатньо велику кількість нюансів, з якими зустрічаєшся при самостійному виготовленні сходів на горище, слід зауважити, що величезний асортимент товарів дозволяє обрати покупцям вже готові сходи на горище як за доволі високою ціною, так і більш бюджетний варіант, що підійде для кожного. І при цьому за якість, безпечність та гарантію боятися не варто, про них подбали виробники з багаторічним досвідом. Ваші сходи на горище володітимуть сучасним дизайном, зручністю в користуванні, завдяки наявності ручок та іншої додаткової фурнітури, можлива присутність в люці утеплювача, для зберігання тепла у вашій оселі, особливо якщо горище не утеплюється. 
Отже, можна зробити висновок, що при великому бажанні і наявності необхідного інвентарю, варто спробувати виготовити сходи на горище власними руками. Та слід зауважити, що такі сходи можуть виявитися ненадійними, мати не досконалий зовнішній вигляд, а вартість матеріалів, витрачених на їх створення та постійну потребу в ремонті чи заміні деталей, бути неочікувано високою. Тому, якщо шукати найпростіший і найдоступніший варіант, який гарантуватиме безпеку та довговічність, можна сміливо купляти сходи на горище, підібравши саме той варіант, що влаштує вас своєю якістю та ціною.
 
Продукти:
Дерев'яні сходи на горище Oman Termo Long
6,900 грн
stars rating
Комбіновані сходи на горище Bukwood Compact Metal
4,100 грн
stars rating