Саморобний вихід на горище – «за» і «проти»

Опубліковано о Листопад 10, 2016 .

Сьогодні завдання облаштовувати горищний простір відповідно до сучасних тенденцій щоразу набуває більшої популярності. Приміром, якщо раніше верхня частина приватного житлового помешкання зазвичай використовувалася в ролі складського простору, де можна було зберігати багато потрібних і непотрібних речей, то відтепер ситуація складається кардинально по-іншому. Скажімо, частіше спостерігається втілення різних ідей на кшталт перевтілення занедбаного горища у затишну, привітну мансардну кімнату.

Згідно з такими масовими змінами актуальності набуває питання практичного і водночас естетичного виходу на мансарду чи горище. Відтак погляди розділяються на дві категорії: створення горищних сходів самотужки або ж придбання готових модерних конструкцій. Який варіант кращий? На чому слід акцентувати увагу, обираючи той чи інший спосіб отримання комфортабельного виходу до верхньої частини приватного будинку?

Однозначної відповіді на ці запитання немає. Проте ми можемо так би мовити «розкласти по поличках» всі переваги й недоліки обидвох варіантів, щоб за потреби Ви могли прийняти найбільш оптимальне рішення саме для Вас і Вашої оселі.

Сьогодні у багатьох сферах людської діяльності «хенд мейд» є досить цінним. Адже власноручно створені вироби демонструють майстерність, талант, смакові унікальності людини. У цьому контексті драбина своїми руками – не виняток. Якщо Ви надаєте перевагу конструкціям саморобного типу, тоді варто розглянути позитивні моменти самостійного виготовлення сходів на горище:

  • врахування всіх тонкощів Вашого інтер’єру – кожен житловий будинок – окрема фортеця зі своїми правилами й розпорядками. Відповідно, кімната, що веде до горищного простору, також може мати нестандартні параметри. В такому разі забудовнику досить зручно запастися потрібним інвентарем і, враховуючи всі необхідні розміри (висота кімнати, параметри стельового отвору і кришки люка тощо), почати майстрування горищної драбини, підганяючи її до існуючих габаритів кімнатного простору;  
  • економія коштів – звісно, це двояка перевага, оскільки все залежить від рівня підкованості забудовника в сенсі професіоналізму. Наприклад, якщо Ви раніше ніколи не майстрували подібних виробів, ймовірно, може знадобитися консультація спеціаліста, яка також часто передбачає фінансові витрати. Також коефіцієнт витрат на створення драбини залежить від наявності сировини та потрібних інструментів. Тому перед тим, як приймати рішення, краще ретельно обдумати кошторис: скільки витрат піде на придбання готових сходів на горище від брендових виробників, а скільки – на придбання матеріалів, сировини, інвентарю… Можливо, знадобиться ще підмога з боку фахівців, за яку теж, напевно, передбачений платіж;
  • втілення власних дизайнерських ідей – якщо Ви – творча особистість, яка полюбляє експерименти, особливо у відповідній будівельній галузі, тоді, наприклад, розсувні горищні сходи власноручного виробництва – це те, що Вам потрібно.

Проте як бути у випадках, коли Ви вагаєтеся між «хенд мейдом» і готовими виробами від справжніх професіоналів? В такому разі слід задуматися, на що Ви очікуєте в кінцевому результаті.

Наприклад, якщо Ви прагнете покращити вирішення побутових задач з допомогою практичного, надійного і водночас естетично привабливого виходу на горище, тоді, ймовірно, найбільш оптимальний варіант – горищні драбини від популярних виробників. Скажімо, в нашому інтернет магазині пропонуються готові високоякісні товари від всесвітньо відомих польських брендів: горищні сходи oman та факро сходи.

Перевагами купівлі вже готових конструкцій є наступні критерії:

  • надійність, безпека, практичність та комфорт – сходи на горище, які ми рекомендуємо на нашому сайті, виготовляються престижними компаніями з застосуванням всіх вимог та європейських стандартів. Подібні конструкції обладнані надсучасними матеріалами та запчастинами з використанням ретельно відібраної, перевіреної екологічно чистої деревини або металу. Кожна деталь сходів надійно закріплюється до всього механізму з урахуванням багаторівневої безпеки. Відповідно, користувачі будь-якого віку та вагової категорії можуть безперешкодно користуватися горищними драбинами, не хвилюючись за власне здоров’я;   
  • естетична довершеність – професіонали на кшталт виробників оман та факро знають, як поєднувати у своїх виробах практичність та презентабельний вигляд. Відтак на ринок будівельної продукції поступають сходи на горище винятково добірної якості з унікальними естетичними рішеннями. Тому якщо Ви надаєте перевагу довершеності й надійності, тоді ми порекомендуємо замовити у нас готові конструкції горищних драбин за помірними цінами та зручними умовами продажу.

Тож бажаємо Вам зробити правильний вибір, який поліпшить комфорт і затишок у Вашому домі!   

Продукти:
Металеві сходи на горище Fakro LST
11,025 грн
stars rating
Розсувні сходи на горище Fakro LST
11,025 грн
stars rating
Дерев'яні сходи на горище Oman Termo
5,690 грн
stars rating