Вироби, що варті уваги

Опубліковано о Листопад 22, 2016 .

Сьогодні горищний простір все частіше видозмінюється на комфортабельний мансардний куточок, де зручно і добре проводити вільний час, відпочивати. Тому обжита мансардна кімната потребує відповідного оформлення й зручного доступу.

На перший погляд здається, що вибір практичного виходу до мансардного приміщення не вартий такої скрупульозної уваги. Однак це лише початкове враження. В дійсності, коли справа доходить до придбання сходових конструкцій на горище, починають зринати безліч невирішених питань. Тому для того, щоб уникнути традиційних казусів, розглянемо у статті декілька ключових моментів, які слід враховувати в процесі купівлі пристрою для виходу на мансарду. А найголовніше – звернемо Вашу увагу на варіації горищних драбин, що справді-таки є вартісними в ролі практичного доступу до верхньої частини приватного будинку.

Перш за все, акцентуємо на важливому питанні квадратних метрів. Скажімо, приміщення, де слід монтувати горищні сходи, може виявитися достатньо великим або навпаки, дуже крихітним (вузький коридор, комірчина, мала кімната тощо). Однак нинішні виробники високоякісних драбин на горище здатні радувати всіх споживачів: ринок сучасних виробів для мансарди наповнений настільки широким асортиментом, що кожен забудовник має нагоду замовити найбільш оптимальний різновид сходів, незважаючи на просторовість помешкання, рівень купівельної спроможності, смакові вподобання тощо.

У цьому контексті підкреслимо, що модерні сходи на горище зручно вибирати за принципом експлуатації. Наприклад, це можуть бути горищні розсувні сходи, що являють собою надійний механізм на основі високоякісного металу. У подібних драбинах сегменти поєднуються один з одним за так званою ножичною методикою. В разі потреби, сходи на горище розсувної конструкції легко стискаються в гармошку, приховуючись в стельовий отвір, звільняючи місце для різних побутових потреб.

Перевагами цього виду горищного механізму є міцна надійна будова, довгий термін користування, безпечність та компактність. Щоправда, виріб розсувного типу вимагає невеликого догляду: час від часу драбину необхідно змащувати спеціальним мастилом, щоб механізм не скрипів та легко складався-розкладався.

Ще один комфортабельний варіант підйому на горище чи мансарду представлений у вигляді висувних конструкцій. Назва «висувний» говорить сама за себе. Так, горищні сходи цієї категорії зазвичай складаються з 2-3 сегментів, які в процесі відмикання люка висуваються назовні, плавно закріплюючись у стійкому нерухомому положенні з допомогою спеціалізованих фіксаторів. Це можуть бути як сходи металеві, так і дерев’яні.

Висувний різновид горищної драбини зручний тим, що легко виймається зі стельового отвору. Для експлуатації такого механізму не потрібно докладати зайвих зусиль.

Наступний, третій варіант представлений у форматі складних сходів на горище. Найчастіше сучасні моделі зазначеного різновиду являють собою дерев’яні сходи на горище. Але каталог нашого інтернет магазину пропонує також багато металевих серій, що працюють за принципом складання. Так, складні горищні драбини традиційно формуються з 3-4 частин, які міцно прикріплені один до одного. Довжина кожного сегмента прямо пропорційно залежить від параметрів люкової кришки. Найвища частина приєднана до кришки люка, а інші 2 чи 3 сегменти приєднані за форматом гармошки. Складні сходи на горище є досить вдалим вибором для тих, хто надає перевагу практичності, легкості, стилізованості.    

Отож, як бачимо, кожен виріб наділений чималим переліком переваг. Будь-яка конструкція, представлена в каталозі нашого інтернет магазину, вирізняється високоякісною сировинною, довготривалим терміном функціонування та унікальними стильовими варіаціями.  

Продукти:
Розсувні сходи на горище Oman Nozycowe
6,900 грн
stars rating
Металеві сходи на горище Fakro LST
11,025 грн
stars rating
Дерев'яні сходи на горище Oman Termo
5,690 грн
stars rating