Як монтувати вироби для виходу на горище

Опубліковано о Грудень 21, 2016 .

Правильне встановлення сходів на горище суттєво впливає на подальшу експлуатацію виробу. Тому для того щоб горищна драбина функціонувала якісно, надійно та безпечно впродовж довгих років, необхідно попіклуватися про майстерний підхід до справи.

З метою професійної реалізації монтажу слід добре орієнтуватися в особливостях усіх частин горищної конструкції. Тому спершу звернемо увагу на основні технічні характеристики, якими володіють майже всі різновиди польської продукції, зокрема такі, як горищна драбина fakro, oman.

Загалом більшість моделей сходів на горище від популярних польських компаній факро та оман мають у своєму складі три або чотири секції, які легко складаються-розкладаються в процесі функціонування горищної продукції. Переважно польські вироби цієї категорії виготовляються з добірної та ретельно відібраної соснової деревини. Польські виробники завжди піклуються про комфорт споживачів. Тому задля отримання відмінних результатів фахівці тестують дерев’яну сировину на якість, застосовуючи перевірені новітні технології та методики.  

Переконливою перевагою сучасних сходів на горище є їхня мобільність та компактність. Скажімо, пропоновані вироби без проблем можуть підійти до найрізноманітніших інтер’єрів, тому що рухливі механізми драбини легко та без проблем здатні ховатися у стельовий отвір. Крім того, кожна модель вирізняється унікальним стилем, ефективним дизайном та практичністю.

Усі аксесуари для сходів сформовані таким чином, щоб максимально спрощувати експлуатацію драбини, полегшуючи підйом-спуск, відмикання-замикання виробу в стельовому отворі, гарантуючи безпеку під час користування.

Загалом існує декілька найбільш поширених методів встановлення горищних сходів нового покоління від польських представників факро та оман. Пропонуємо розглянути найпопулярніший варіант.

Насамперед, уважно прослідкуйте, щоб проріз у стелі для монтажу люкової кришки точно відповідав параметрам придбаного виробу. Перед безпосереднім встановленням рекомендуємо ретельно обміркувати місце розташування горищної конструкції. Для цього слід враховувати наступні параметри: зручність, відповідність параметрів (чи відповідає висота драбини у розкладеному вигляді розмірам висоти приміщення), безпечність (місце, де Ви плануєте встановити сходи на горище, повинне бути достатньо просторим, без нагромадження зайвими предметами побуту. Пам’ятайте, що підйом на горище чи укомплектовану мансардну кімнату має супроводжуватися комфортом та безпекою).

Ще один важливий момент. Під час монтажу потрібно буде приміряти сходи до зробленого отвору. Аби ця процедура відбувалася зручно, краще у нижніх сегментах стельового отвору приєднати додаткові дошки.   

Перед безпосереднім встановленням горищної конструкції один фахівець піднімається на горище, тримаючи при собі пристрій для вимірювання кутів, гвинти і плаский ключ з параметрами 10 мм. Після підйому слід підняти драбину на мансарду, вкладаючи її на попередньо сформовані додаткові дерев’яні конструкції. Між краєм отвору та дерев’яним коробом прикріплюються спеціальні розпірні сегменти. Це робиться з метою надійної фіксації прямих кутів. Опісля кріпиться дерев’яний короб з використанням шурупів (дві одиниці). Коли фіксація завершиться, потрібно забрати додаткові дошки, розгортаючи сходовий механізм на весь ріст.  

Як тільки сходи розкладуться, той фахівець, який працював з боку горищного простору, має зафіксувати бокові сегменти дерев’яної коробки, використовуючи при цьому мінімум по два шурупи на кожен бік. Далі необхідно обережно замаскувати прорізи між коробом і краями стельового отвору з допомогою спеціальної піни.  

Важливий момент, яким у жодному разі не варто нехтувати, полягає в тому, що не можна випробовувати горищні сходи до того, як не буде остаточно завершений монтаж.

Після того, як піною приховали щілини, приступаємо до послаблення болтів у бокових частинах загальної конструкції. Далі слід витягнути драбину до повного розгортання і міцно закріпити болти.

Часто трапляються випадки, коли горищна драбина у розгорнутому вигляді не співпадає з параметрами висоти кімнати. В такому разі існує два варіанти.

По-перше, механізм сходів на горище виявився занадто довгим. Тоді необхідно розгорнути драбину повністю, підпилявши нижню частину до тієї межі, яка є оптимальною. Щоб переконатися у підходящій довжині сходів, треба прослідкувати, чи утворюється одна чітка і пряма лінія підйомного механізму. Якщо так – довжина оптимальна.

По-друге, може трапитися й таке, що довжини бракуватиме. В такому випадку рекомендуємо замовити додаткові сходинки. Ці допоміжні сегменти завжди продаються в магазинах. Традиційно одна додаткова сходинка сягає позначки 20-25 см. До речі, максимальне подовження сходів можливе лише на два сегменти.

Тож пропонуємо придбати у нас високоякісні горищні сходи. Магазин в режимі «онлайн» вигідний через помірні ціни, зручні умови купівлі продукції, а також швидкою доставкою, що реалізовується по всій території України.

Продукти:
Металеві сходи на горище Fakro LST
11,025 грн
stars rating