Ще декілька способів оформити доступ до горища

Опубліковано о Січень 05, 2017 .

Горищні сходи відіграють допоміжну роль в усьому приватному будинку, якщо порівнювати цей різновид механізмів зі стаціонарними конструкціями, які поєднують перший та другий поверхи. Відповідно стиль та будова якісних сходів на горище повинні передбачати зовсім інші моменти.

Скажімо, на відміну від стаціонарних сходів у будинку, вироби, що ведуть до мансарди, повинні характеризуватися наступними показниками:

  • проста, натуральна сировина;
  • помірна та доступна вартість матеріалів, з яких виготовляються сучасні вироби. Наприклад, сходи на горище факро, ціна яких вважається цілком демократичною, вирізняються високими параметрами якості, довготривалої експлуатації. Подібна комбінація технічних характеристик дозволяє замовляти та монтувати сходи забудовникам з різним рівнем платоспроможності;
  • компактність та легкість конструкції;   
  • поєднання простоти, легкої вишуканості та практичності.

Якщо Ви прагнете зробити сходи на горище своїми руками, краще застосовувати легку екологічно чисту сировину природного походження на кшталт сосни, ясена, бука чи модрини. Деревину потрібно ретельно підготувати, висушивши її структуру, прибираючи всі сучки. Можна також вдатися до використання металевої сировини. Найкраще, якщо це буде, приміром, легкий алюміній.   

Ще один конструктивний варіант – замовлення готових рухливих конструкцій для доступу до мансардної кімнати. Справа в тому, що фабрична горищна драбина оман, факро чи буквуд відрізняється від саморобних механізмів якісним оформленням, надійними та перевіреними складниками, тонким професійним підходом в аспекті дизайну.

Готові сходи на горище від престижних світових брендів, особливо якщо купувати продукцію онлайн, характеризуються порівняно доступною вартістю, унікальним та ефектним дизайном. Встановлювати подібні варіації виробів дуже просто та швидко. А після монтажу можна насолоджуватися зручним, практичним, безпечним доступом до горищного простору протягом довгих років функціонування.     

Проте якщо Ви давно планували обладнати вихід на горище чи мансарду власноручно, ми рекомендуємо ознайомитися з основними тонкощами, що пов’язані з цим творчим процесом.

Найоптимальніше виготовляти сходовий механізм, який буде прикріплюватися всередині приміщення, а не ззовні. Зовнішні сходи на горище добре підходять для заміських будиночків дачного типу, коли Ви та Ваші близькі, друзі навідуєтеся на відпочинок переважно влітку. Проте коли мова йде про постійне проживання у приватній оселі, краще дбати про максимальний комфорт та безпеку, прилаштовуючи механізм всередині приміщення.  

Для того щоб зосередитися на модельному різновиді майбутньої драбини на горище, варто брати до уваги параметри кімнати, де планується монтаж саморобних сходів. Якщо приміщення не є великим, найбільш доречний варіант – виробництво рухливих конструкцій, які без проблем можуть вийматися-ховатися в стельовому отворі. До речі, наш інтернет магазин рекомендує споживачам широкий асортимент готових відмінних та високоякісних механізмів рухливого типу, які забезпечують максимально простий та безпечний вихід на горище чи мансарду. 

Можна виготовляти й невеликі стаціонарні конструкції. Проте якщо Ваш будинок є новим, з урахуванням сучасного планування та вишуканого дизайну, все таки продуктивніше монтувати невеликі сходи, які після чергового користування просто ховатимуться в стельовий отвір. Складні рухливі горищні драбини обов’язково мають у своєму складі люкову кришку (бажано оздоблену прошарком утеплювача приблизно 25-35 мм, який гарантуватиме відмінну звуко- і теплоізоляцію приміщення). 

Люк потрібно створювати перед монтажем готових сходів. Цей сегмент сходів на горище завжди виготовляється у прямокутному форматі. 

У мансардній підлозі робиться отвір, використовуючи пилку. Коли підлогу розібрали, необхідно забрати звідти теплоізоляційний матеріал, який розміщений поміж поверхнею стелі нижнього поверху і покриттям підлоги мансарди. Згодом треба забрати зайві деталі перекриття в зоні розміщення майбутньої горищної драбини. 

Більшість саморобних горищних механізмів виготовляються на основі деревини (сосна, бук, модрина, ясен) або легкого металу (алюміній). Якщо драбина своїми руками має ширинку приблизно 120-125 см, можна не виготовляти поручні. В процесі підйому на горище чи мансарду за поручні можуть легко слугувати краї самої драбини. Проте якщо сходи вийшли ширшими, краще попіклуватися про допоміжний рівень безпеки, прилаштовуючи до одного чи відразу двох країв поручні-стійки.  

Насамкінець підкреслимо, що перед початком робіт краще проконсультуватися зі спеціалістами. Адже в процесі виготовлення сходів на горище важливо дотримуватися норм, правил, правильно визначати всі потрібні розміри, щоб експлуатація сходів на горище була безпечною і довготривалою.

Продукти:
Дерев'яні сходи на горище Fakro LWK
4,050 грн
stars rating