Як облаштувати вітальню у мансарді

Опубліковано о Січень 17, 2017 .

Дуже зручно оформляти у верхній частині приватного житлового помешкання кімнату для гостей. Якщо Ваша мансарда вирізняється просторовістю, вигідним географічним положенням, можна сміливо переходити до експериментів зі світлом, меблюванням та грою кольорів. Адже комфортабельна вітальня у мансардному приміщенні – мрія багатьох забудовників.

Звісно, не варто забувати про зручний та безпечний доступ до вітальної мансарди. В цьому аспекті можуть знадобитися, скажімо, сходи на горище дерев’яні нового покоління, які пропонує сучасний ринок будівельних матеріалів.

Відтак у статті пропонуємо розглянути найбільш поширені тенденції естетичного та практичного оформлення мансарди в ролі кімнати для гостей.   

1. Витримана класика

Якщо Вам подобаються традиції, можна пристосувати класичний варіант меблювання для вітальні у мансардному просторі. Для цього знадобиться традиційний набір меблів на кшталт одного дивана, двох крісел, пристрій для підвішування телевізора та невеликий кавовий столик. При цьому диван та крісла повинні мати однаковий вигляд з одним і тим же тканинним оздобленням.

Звісно, якщо однотонність Вам не до вподоби, можна сміливо перейти до експериментів, застосовуючи досить поширені тенденції у сьогоденні. Наприклад, доволі поширеним явищем в інтер’єрах є різноманітність фактури, кольорів, візерунків на меблях. Все залежить від особистісних смакових уподобань.    

Витримана класика передбачає місця розташування складників інтер’єру у наступному порядку: диван з кріслами та кавовим столиком в епіцентрі мансардної вітальні, а телевізор розміщується навпроти цього антуражу.

Якщо традиції Вам набридають, можна їх трохи розбавити допоміжними елементами. Наприклад, додати до перелічених складників трохи полиць із цікавими книгами, щось на кшталт вітальні та бібліотеки в єдиному форматі. Справа в тому, що повна ліквідація традиційного набору (м’яка частина у вигляді дивану, крісел тощо) порушить загальне функціональне призначення мансарди в якості кімнати для гостей. Адже запрошених відвідувачів потрібно буде кудись посадити.

Принагідно зазначимо, що зручний доступ до вітальні в мансарді спроможні забезпечити надсучасні та надійні розсувні горищні сходи, купити які можна у нашому інтернет магазині.

2. Оригінальні рішення

Сьогодні досить поширеним є мінімалізм. Він також буде актуальним для затишної вітальні у мансардному приміщенні. На перший погляд, питання мінімалізму може видатися дуже простим, навіть елементарним. Проте це хибне уявлення.

Щоб якісно оформити мансардну вітальню у мінімальному форматі, необхідно належним чином дослідити всі тонкощі наявного кімнатного простору, зосередитися на конкретно обраному напрямку та притримуватися його характеру.      

Наприклад, можна оформити мансарду з дотриманням середземноморської тематики: керамічна неглазурована плитка вкриває основу приміщення, балки, декоровані у відповідних тонах, світле забарвлення кавового столика і бару. Такий різновид інтер’єру часто визначають як італійський. В будь-якому разі цей стиль дозволяє забарвити вітальню у мансарді свіжістю, відчуттям комфорту й затишку.  

Мансардна вітальня у східному стилі виглядатиме досить екстравагантно. Якщо Ви полюбляєте оригінальність та експерименти, тоді, ймовірно, подібний формат зали для гостей у горищному приміщенні виявиться вдалим рішенням. Нетрадиційні яскраві тони стін, наявність великої кількості допоміжних аксесуарів і тканин, подушок перевтілить звичайну вітальню у затишну кімнату для відпочинку. Для подібного стилю також необхідно попіклуватися про максимально комфортний вихід до мансарди у вигляді сучасних горищних драбин. Купити сходи на горище добірної якості можна у нашому інтернет магазині, оформивши коротку онлайн-заявку.

3. Наявність каміна

Ще одна конструктивна ідея для Вашої вітальні у мансарді. Власне, вмонтований камін дозволить відпочивати, релаксувати, відчувати затишок по максимуму.

Для заміського приватного житлового помешкання чудово підійде варіант каміну, облицьованого справжнім каменем. Можна обійтися менш вибагливими моделями, створивши, скажімо, електричний камін.

4. Два в одному – комбінація вітальні та кухні

Доволі розповсюдженою тенденцією в питаннях сучасних інтер’єрів є поєднання двох елементів: кухні та кімнати для гостей. Якісно оздобити подібну кімнату, комбінуючи затишок відпочинкової території та багатофункціональність кухонної території в один-єдиний гармонійний стиль, – завдання не з легких. Однак можна дотримуватися подібних стилів, кольорової палітри для того, щоб не порушувати атмосфери єдності кімнатного приміщення. 

Наприклад, один із варіантів – використати нетрадиційний набір м’яких та зручних меблів з дуже оригінальним кавовим столиком незвичайних параметрів та формату. А кухню можна виокремити з допомогою барної стійки з підсвічуванням.

Продукти:
Розсувні сходи на горище Oman Nozycowe
6,900 грн
stars rating
Дерев'яні сходи на горище Fakro LWS
3,440 грн
stars rating
Утеплені сходи на горище Fakro LTK
5,440 грн
stars rating
Комбіновані сходи на горище Oman Stallux
6,895 грн
stars rating