Ексклюзивна мансарда з дерева

Опубліковано о Січень 26, 2017 .

У процесі проектування приватної житлової оселі важливо враховувати всі моменти з метою комфортабельного проживання у майбутньому домі. Якщо говорити про комфорт і затишок, вагоме місце посідає планування та організація мансардного простору. Існує чимало нюансів, які необхідно враховувати під час формування верхньої частини будинку мансардного типу.

Серед так званих тонкощів особливе значення має вибір стилю, дизайну мансардної кімнати, а також зручний та безпечний доступ до верхньої частини приватного житлового помешкання (мається на увазі легкий вихід у вигляді добірних сходів, наприклад, чудово підійде драбина дерев’яна горищна). Відтак у статті акцентуємо увагу на один із розповсюджених варіантів оформлення мансардної кімнати з допомогою дерев’яної сировини, а також звернемо увагу на найбільш популярні способи доступу до комфортабельного горищного приміщення.   

Перед тим, як розпочати якісне формування мансарди з дерева, потрібно знати, які взагалі бувають варіації мансардних поверхів, якими особливостями вони наділені тощо. Тому насамперед необхідно враховувати той факт, що класичний варіант мансардного приміщення враховує специфіку розташування дахової структури. Залежно від ознак покрівельної конструкції, мансардний простір може розподілятися на односхилий, двосхилий, ламаний.

Поза тим, мансарди класифікують відповідно до зовнішнього вигляду цієї частини приватного будинку. Так звана мансардна «зовнішність» випливає з сировини, на основі якої формується це приміщення. Згідно з такими параметрами, мансарди поділяються на:

  • приміщення одного рівня з двосхилим дахом – фактично воно має вигляд традиційного горищного простору, який свого часу переоформили під затишну мансарду. Зазвичай подібні варіанти є досить розповсюдженими, проте мають декілька недоліків на кшталт нестачі додаткових квадратних метрів, низької стелі. Для безпечного доступу до подібних приміщень відмінно слугують сходи на горище fakro lwk komfort або інші дерев’яні чи комбіновані механізми від престижного польського бренда факро; 
  • приміщення одного рівня з двосхилим дахом ламаного типу – особливістю є врахування чотирьох різних скатів, які монтуються під різними кутами нахилу. Хоча цей різновид мансардного приміщення вважається значно дорожчим, проте фахівці будівельної галузі часто рекомендують саме його через можливість забезпечити значно більше потрібних квадратних метрів площі;
  • мансардне приміщення з виступаючим архітектурним сегментом – в такому випадку можуть виникнути певні труднощі через наявний консоль. Проте якщо вмонтувати віконні вироби вертикального типу, тоді особливих складнощів не виникатиме. Також суттєву роль відіграє безпечний доступ до цього різновиду горищного простору у вигляді надсучасних драбин на горище. Наприклад, купить дерев’яні сходи комбіновані за помірною ціною та зі швидкою доставкою можна у нашому інтернет магазині;
  • мансардне приміщення з кількома рівнями – йому притаманний комбінований упор покрівельної структури. 

Якщо Ви плануєте сформувати мансарду з дерева, тоді найбільш доцільно використовувати такі покрівельні варіації, як двосхилі з фронтоном або чотирисхилі. Також актуальною стане покрівля мансардного формату.  

Чому дерев’яна мансарда вважається досить популярною? Відповідь на це запитання краще подати у вигляді переліку позитивних моментів мансарди з дерева:

  • візуальне розширення житлової площі – особливо якщо використовувати дерев’яну сировину у світлих відтінках. Висвітлені тони вагонки або будь-яких інших матеріалів на основі високоякісної деревини чи не найкраще сприяють візуальному обману, уявно збільшуючи мансардний простір;
  • екологічно чиста сировина – проживати у мансардному просторі з дерева дуже корисно для здоров’я. Адже ретельно підібрана деревина перевіреної якості – це вигідне рішення для тих, хто надміру піклується про безпеку та користь для своїх рідних;    
  • ексклюзивний та оригінальний зовнішній вигляд – мансардні приміщення на основі дерева завжди приваблюють оригінальною фактурою, природними відтінками та ароматом натуральної сировини. Крім того, подібні варіації мансардного дизайну сприяють гармонійному поєднанню з навколишнім середовищем. 

Насамкінець ще раз звернемо увагу на доцільність комфортабельного доступу до мансардних дерев’яних приміщень. Скажімо, виробники сучасних сходів на горище пропонують широкий асортимент якісних конструкцій для зручного та безпечного виходу на мансарду з дерева. Існує багато оригінальних моделей на основі високоякісної соснової або букової деревини, які просто і легко виймаються-приховуються у стельовий отвір. Поза тим, виробники рекомендують надзвичайно практичні комбіновані сходи на горище, що поєднують в собі екологічну чисто деревину та міцні й надійні металеві сегменти.     

Продукти:
Дерев'яні сходи на горище Fakro LWK
4,050 грн
stars rating
Дерев'яні сходи на горище Oman Termo
5,690 грн
stars rating
Комбіновані сходи на горище Oman Stallux Mini
6,895 грн
stars rating
Букові сходи на горище Bukwood Compact ST
3,500 грн
stars rating