Особливості мансарди залежно від призначення

Опубліковано о Лютий 15, 2017 .

У сучасному будівництві все частіше спостерігаються тенденції перевтілення занедбаного горищного простору на комфортабельну мансардну кімнату. Подібні зміни вважаються досить конструктивними, особливо у випадках нестачі необхідних квадратних метрів для різних побутових потреб.

Найбільш розповсюдженими тенденціями є оформлення верхньої частини приватного житлового будинку під функціональну кухню, кімнату для гостей, спальню. Часто трапляються ситуації, коли горищний простір має дещо нетрадиційну конструкцію, скажімо, доволі велика площа або специфічне місце для виходу на мансарду тощо. В останньому випадку на допомогу приходять надсучасні та мобільні горищні сходи, купити які за доступною ціною можна у нашому інтернет магазині.  

Якщо мова йде про дилему в аспекті параметрів мансарди, необхідно ретельно дослідити всі конструкційні особливості простору, враховуючи бажання та потреби мешканців приватного будинку. Приміром, занадто габаритну мансарду можна переоформити на дві менші кімнати різного функціонального спрямування. Або організувати приміщення таким чином, щоб максимально ефективно використовувати кожен квадратний метр площі.

Для створення кухні у верхній частині заміської оселі часто використовують меблі не готового формату, а спеціальні крісла, стільці, стіл, шафки тощо, зроблені під замовлення, які чітко відповідатимуть розмірам конкретного приміщення. Прилаштовувати частину кухні функціонального спрямування (зону для приготування страв) рекомендується як уздовж стіни (найчастіше це роблять вздовж стіни, що розташовується перпендикулярно до вікна), так і по фронтону.

В цьому контексті варто згадати про комфортний та безпечний вихід на мансардну кухню. Наприклад, ринок сучасної продукції для надійного доступу до горища пропонує забудовникам широкий асортимент оригінальних та простих драбин на горище. Особливою популярністю користуються сходи розсувні. Їхня затребуваність пояснюється простою під час експлуатації, неповторними рішеннями в аспекті дизайну та можливістю встановлення у кімнатні простори з різною висотою.

Поза тим, сучасні сходи на горище передбачають зручний монтаж з використанням необхідних аксесуарів. Вся фурнітура для горищних сходів враховує потреби та побажання клієнтів. Залежно від висоти кімнатного простору, параметрів стельового отвору, особливостей інтер’єру конкретного заміського будинку є чудова нагода підібрати максимально вдалий варіант сходів для зручного й безпечного виходу на мансардну кухню.

Тепер декілька слів про стилі. Який формат кухні на мансарді виявиться максимально вдалим, практичним та естетичним? Експерти будівництва та модерного дизайну рекомендують забудовникам використовувати стильові рішення на кшталт провансу, шале. Якщо Вам до вподоби простота і легка вишуканість французького спрямування з дерев’яними декораціями, меблями, тоді прованська кухня – вигідне рішення. В такому випадку чудово підійдуть модульні меблі або такі, що можуть складатися-розкладатися у різних форматах (трансформерні). Надсучасні мобільні меблі дуже практичні. Адже з допомогою рухливих механізмів можна формувати необхідні елементи меблів, не перенасичуючи при цьому кухню зайвими предметами побуту.       

Також досить популярним є оздоблення кухні на мансарді в стилі шале. Це особливо актуальне рішення для заміських будиночків дачного типу: простота, практичність, стриманість. В такому випадку присутнє оригінальне розміщення всіх побутових елементів. Як варіант, для зручного функціонування мансардної кухні в стилі шале розміщують меблі та побутову техніку таким чином, щоб вздовж звичайної вертикальної стіни знаходилася плита для приготування страв. Натомість решта практичних складових на кшталт мийки, шафок, інших побутових предметів організовують вздовж стіни з похилим дахом. Подібна варіація розташування меблів та побутової техніки особливо виручає, коли скатна покрівля сягає позначки 35 градусів і менше, а парапетна стіна має висоту біля 1,2 м.

Якщо Ви мрієте оформити комфортабельну кімнату для гостей у верхній частині приватного житлового помешкання, тоді доволі оригінальним стане рішення переобладнати горищний простір під вітальню у скандинавському форматі. Такий варіант передбачає акцент на конкретно обраному сегменті, приміром, ексклюзивний диван чи надсучасний великий телевізор. Якщо Ви полюбляєте стриману розкіш, таким вдалим елементом майстерно послугує камін, навколо якого можна збиратися вечорами, організовуючи затишні посиденьки в колі бажаних гостей.

Подібний формат кімнати для відвідувачів передбачає декілька відповідних тонкощів. По-перше, біля стін краще монтувати парапети зі зручною висотою, коли розміщені поруч диван, м’які крісла будуть зручними та безпечними у користуванні. По-друге, центральну частину вітальні на мансарді рекомендується звільнити від будь-яких побутових компонентів. Адже вітальня передбачає присутність в кімнаті певної кількості людей. Відповідно гості потребуватимуть комфорту й затишку. Якщо у мансардній вітальні планується невелика вечірка, порожній центр приміщення гарантуватиме потрібний комфорт і простір для зручного пересування по кімнаті.   

Продукти:
Розсувні сходи на горище Oman Nozycowe
6,900 грн
stars rating
Металеві сходи на горище Fakro LST
11,025 грн
stars rating
Букові сходи на горище Bukwood Compact ST
3,500 грн
stars rating