Як реорганізувати горище під затишну мансарду

Опубліковано о Березень 31, 2017 .

У класичному варіанті мансардна кімната являє собою простір у верхній частині приватного помешкання, що цілком придатний для безпечного та комфортабельного проживання, враховуючи відповідний рівень затишку (освітлення, опалення, зручні та необхідні меблі тощо). Натомість традиційне горище – це простір, не пристосований для повноцінного життя.

Не секрет, що сучасні тенденції у будівельній галузі пропонують конструктивні ідеї на кшталт переоформлення колись занедбаного горищного приміщення на оригінальну мансардну кімнату з усіма тонкощами максимального комфортного проживання.

В цьому контексті варто згадати про ексклюзивні та практичні сходи на горище: Львів, зокрема прогресивні львівські будівельні компанії та постачальники рекомендують забудовникам чудовий асортимент надсучасних горищних механізмів для зручного й безпечного доступу до обладнаної верхньої частини приватного житлового помешкання. Адже без цього незамінного виробу неможливо буде просто та безперешкодно діставатися до укомплектованої мансардної кімнати.  

Отож, якщо ви спланували перевтілити складське горище на затишний райський куточок, необхідно організувати декілька спеціалізованих будівельних та монтажних операцій. Що слід враховувати в першу чергу?

У випадках кардинальних конструкційних змін у покрівельній структурі та несучих балках з метою втілення ефективних та надійних рішень рекомендується належним чином проконсультуватися з кваліфікованими фахівцями будівельної сфери. Натомість якщо Ваш горищний простір наповнений всіма необхідними складовими для практичного та затишного функціонування, тоді справа залишається лише за неускладненим оформленням комфорту.          

Перевагою верхньої частини приватного будинку є те, що її можна без проблем перевтілювати на кімнати будь-якого спрямування. Дитяча, спальня, зона для гостей, робочий кабінет і навіть кухня, санітарний вузол чи баня, – всі варіації можливі. Єдине, на що слід зважати з особливою ретельністю, – це особливості покрівельної конструкції. Адже саме через формат та будову даху в подальшому залежатиме якість та безпечність експлуатації мансардного простору.   

Чи не найважливішими нюансами, які слід враховувати під час переоформлення горища на мансарду, являються грамотно забезпечене освітлення та доступ до верхньої кімнати під дахом. Якщо для першого моменту на допомогу приходять високоякісні мансардні вікна нового покоління, то для другого в нагоді стають добірні fakro чи oman сходи від престижних польських брендів.

Чому для облаштування затишної кімнати на горищі настільки важливим є практичний вихід у форматі оновлених та рухливих сходових виробів? Справа в тому, що мобільна горищна драбина факро, оман чи буквуд спроможна гарантувати легкий та безперешкодний доступ до оформленої мансарди. Сходи нового покоління, які представлені у каталозі нашого інтернет магазину, характеризуються високим рівнем якості сировини, помірною вартістю та максимально спрощеними умовами експлуатації.

Зокрема, останній момент відіграє важливу роль, особливо в тих випадках, коли в будинку проживають літні люди або діти. Погодьтеся: безпека та простота доступу до мансардної кімнати – чи не найважливіше, що може турбувати під час реорганізації горищного простору.

Крім того, після видозміни верхньої частини приватного житлового помешкання Ви отримаєте чимало позитивних наслідків. Адже завдяки створеній затишній кімнаті мансардного типу виявиться чудова нагода суттєво заощаджувати фінанси на допоміжне опалення всього будинку (якщо грамотно здійснити теплоізоляцію горищного приміщення), а також реалізувати омріяні дизайнерські рішення, значно збільшити загальну житлову площу всієї приватної будівлі.      

Отож, ще раз акцентуємо на найважливіших тонкощах, які стосуються переоформлення складського горища на комфортабельну мансардну кімнату. Сюди варто віднести якісне проведення термічної ізоляції горищного простору, системи вентилювання. Також з метою максимально практичного використання кожної частини простору рекомендується грамотно обміркувати застосування всіх стін та дахових скосів.  

Вагоме значення має правильно втілене освітлення з допомогою майстерної комбінації дахових вікон нового покоління та віконних виробів вертикального типу. Якщо правильно їх скомбінувати, ваша мансарда не лише здорово освітлюватиметься, але й гарантуватиме відчуття особливого райського затишку.

Ще один важливий нюанс: обирайте декоративно-оздоблювальні вироби виключно вологостійкого формату. Поза тим, краще замовляти якомога більше матеріалів екологічно чистого та натурального походження.

Щодо меблів, звертайте увагу на пропорційну правильність. Справа в тому, що параметри вдало підібраних меблевих виробів повинні виявитися прямо пропорційними до висоти стелі. Знову ж таки, якщо мова йде про мансардний простір, краще застосовувати для побутових потреб тільки життєво необхідні речі. Навіщо заповнювати невеликий простір зайвими елементами?

З метою візуального розширення кімнати можна встановити високі та широкі віконні конструкції з урахуванням грамотно скомпонованого освітлення. Крім того, для умовного збільшення мансардного простору виручать секрети вдалого поєднання кольорової палітри.      

Продукти:
Дерев'яні сходи на горище Fakro LWS
3,600 грн
stars rating
Дерев'яні сходи на горище Oman Termo
5,690 грн
stars rating
Букові сходи на горище Bukwood Compact ST
3,500 грн
stars rating