Креативні ідеї для робочого простору на мансарді

Опубліковано о Травень 05, 2017 .

В умовах сучасного сьогодення доволі розповсюдженою є тенденція практичного застосування верхньої частини приватного житлового будинку. Якщо мансардне приміщення не вирізняється габаритними параметрами, його часто використовують в якості складського куточка. Однак у випадках більшого простору все більшої популярності набуває переобладнання занедбаного складського горища на унікальний острівок затишку, комфортабельності, винятковості під дахом.

Відтак у статті пропонуємо більш детально зупинитися на загальних засадах якісного, грамотного оформлення кімнати на мансарді з акцентом на функціонування горищного приміщення в ролі практичного робочого кабінету.

Насамперед, яким би призначенням не користувався Ваш простір на горищі (кімната для зберігання господарського інвентарю, спальня, вітальня, кухня, ванна, санвузол, робочий кабінет, дитяча), в будь-якому разі необхідно належним чином подбати про максимально зручний і безпечний доступ до верхньої частини заміського будинку.

В цьому аспекті варто згадати про модерні горищні сходи, ціни на які є цілком помірними у каталозі нашого онлайн магазину. Відтак, організація горищних сходових механізмів нового покоління від всесвітньо затребуваних брендів Факро, Оман, Буквуд стане найбільш конструктивним рішенням. Чому?

Важливо знати, що новітні сходові вироби, які Ви можете замовити за оптимальною ціною на нашому сайті, вирізняються стовідсотковим ступенем захисту та практичності. Скажімо, надсучасні сходи oman, fakro чи bukwood виготовляються на основі висококласної соснової, букової або металевої сировини, перевіреної на потрібний ступінь якості.

Кожен сходовий виріб цієї категорії оформляється сходинками, що містять спеціалізовані накладки проти ковзання та гумові наконечники на кінцях направляючих. Тому підніматися на мансарду можна легко, просто і безпечно мешканцям дому будь-якого віку та вагового показника. Модерні сходи на горище спроможні витримувати вагові навантаження в діапазоні від 150 до 200 кілограмів. Тому сумніви щодо ймовірних обмежень у користуванні рухливими драбинами автоматично відпадають.

Широкий асортимент сходової продукції для доступу до мансардного кабінету приємно вражає. Кожен клієнт, маючи свої унікальні смакові потреби, певний платоспроможний рівень, нюанси у сфері будівельних та архітектурних рішень власного житла, зможе без проблем підібрати найбільш оптимальну модель горищної драбини від прогресивних польських та українсько-італійського виробників.

До речі, особливою популярністю сьогодні користуються мансардні сходи алюмінієві, які майстерно компонують в собі демократичну вартість, відмінний рівень міцності, витривалості до ймовірних зовнішніх факторів. Вони вирізняються відносно невеликою вагою, міцною та екологічно надійною сировиною, довготривалим терміном ефективного функціонування. Алюмінієві горищні конструкції спроможні експлуатуватися в якості безпечного, зручного, безперешкодного доступу до горищного простору у форматі робочої зони. Вони легко складаються і розкладаються, приховуючись в отвір у стелі, не займаючи дорогоцінних квадратних метрів житлової площі. 

Отож, як бачимо, горищні сходові механізми нового покоління від перевірених всесвітньо відомих компаній типу Оман, Факро, Буквуд характеризуються надзвичайною простотою і комфортабельністю в процесі функціонування. Легкі за вагою, прості під час виймання-складання сходові вироби стануть чудовою альтернативою колишнім громіздким стаціонарним конструкціям, з допомогою яких Ви матимете чудову можливість легко і швидко діставатися до затишного робочого кабінету у верхній частині приватного житлового помешкання. 

Організовуючи мансардний простір в якості зручного і водночас комфортабельного робочого приміщення, важливо особливу увагу приділити грамотному розташуванню дахових вікон. Адже якісне освітлення для мансардного простору у форматі офісу – одне з найвагоміших завдань, на якому треба робити акцент.

Якщо проконсультуватися з кваліфікованими майстрами відповідної галузі, замовити найбільш підходящі мансардні віконні вироби, це буде гарантувати не тільки хороше і здорове освітлення для плідної праці, але й візуальне розширення всього кімнатного простору. Адже відомо, що відносно великі об’єми світла можуть вдало формувати так званий візуальний обман, уявно збільшуючи невеличку мансарду до бажаних параметрів. Звісно, що в хороше освітленій мансарді буде затишно, комфортно. Така атмосфера сприятиме ефективній роботі.      

В контексті забезпечення необхідної порції денного світла варто також акцентувати на правильному розташуванні робочого стола. Його найбільш доцільно ставити боком біля вікна або навпроти, однак в такому положенні, щоб у сидячому положенні не затуляти денного світла. Поза тим, важливе значення має підбір якісного стільця. Замовляйте такі меблі для домашнього офісу, щоб вони сприяли максимально здоровій та продуктивній праці, а не навпаки. Робоче крісло повинне не перевантажувати хребет, підтримувати спину у природному положенні.  

Щодо правильного освітлення, звернемо також увагу на світильники. Якщо Ви плануєте проводити тривалий час в мансардному офісі за вирішенням ділових питань, тоді одного світильника на стелі виявиться замало. Подбайте, щоби Ваш робочий стіл був оснащений якісною настільною лампою. Ефективна праця передбачає організацію кожної деталі: атмосфера повинна бути не тільки робочою, але й насамперед – здоровою.    

Якщо Вам потрібно розмістити книжкові полички для зберігання робочих матеріалів, джерел, книг, можна вдатися до творчих експериментів, облаштовуючи креативні полички відповідно до бокових мансардних нахилів. Відтак Ви зекономите дорогоцінні квадратні метри, не перевантажуючи кімнату зайвими деталями, а також підкреслите унікальність власних дизайнерських рішень.

Під час грамотної організації мансардного простору в якості робочого кабінету обов’язково слід подбати про створення невеликого куточку для відпочинку та розминки. Новітні дизайнерські ідеї пропонують цілий ряд виняткових, естетично довершених і водночас практичних рішень щодо зони релаксу й перезавантаження.

Для прикладу, можна виділити відповідну ділянку ексклюзивними оздоблювальними лампами, акцентуючи увагу не на яскравому, а навпаки приглушеному світлі, яке сприятиме розслабленню. Також варто подбати про міні-диван або комфортабельне крісло з м’якою фактурою, журнальний столик тощо.

Кожна така важлива деталь буде сприяти максимальному комфорту, затишку, практичності Вашого мансардного офісу. До речі, не варто боятися експериментувати. Робоча зона – це, звісно, ділянка, де має бути зручно, просто і комфортно вирішувати різноманітні ділові завдання. Проте не слід заганяти себе в рамки. Якщо Ви – прихильник нестандартного смаку, любите творчість, оригінальність, тоді краще подбати про декілька улюблених аксесуарів, які зроблять робочий кабінет не тільки практичною, але й затишною зоною.           

Продукти:
Дерев'яні сходи на горище Fakro LWS
3,600 грн
stars rating
Утеплені сходи на горище Fakro LTK
5,700 грн
stars rating
Алюмінієві сходи на горище  Oman Alu profi
14,050 грн
stars rating
Букові сходи на горище Bukwood Compact mini
3,900 грн
stars rating