Різні стилі мансарди на будь-який смак

Опубліковано о Червень 23, 2017 .

Приватні житлові помешкання для постійного проживання або оселі тимчасового дачного типу потребують якісного, надійного та продуктивного оформлення з тією далекоглядною метою, щоб забезпечити жителям умови максимального комфорту, затишку, безпеки, екологічної доцільності.

Так, у статті пропонуємо зануритися в цікаві ідеї та їх реалізацію на прикладі декількох, найбільш популярних та вдалих стилів інтер’єру. Перш ніж приступати до рекомендацій та описів, звернемо увагу, що з метою облаштування комфортабельного мансардного простору найкраще застосовувати якийсь один стиль, уникаючи так званого змішування. Це допоможе досягнути естетичної досконалості, презентабельності, затишку, гармонізації обжитого простору на верхній частині приватного житлового помешкання.    

Однак, незважаючи на обраний стиль, у забудовника все одно залишатимуться безліч невирішених запитань на кшталт як вдало обіграти специфіку нетрадиційного помешкання під дахом? Яким чином втілити ідеї, не подібні на інші? Як грамотно скомбінувати оформлення стін, стелі, основи під ногами разом із наявними меблями? Як організувати безпечний, зручний і простий доступ до житлової кімнати на мансарді?

В контексті останнього запитання необхідно акцентувати на прогресивних та вигідних пропозиціях сучасної будівельної індустрії, що пропонує споживачам надсучасні та рухливі горищні сходи дешево з урахуванням високого рівня якості, екологічної чистоти матеріалів та легкої експлуатації.

Незважаючи на різновид стилю, який Ви обираєте для облаштування приміщення у верхній частині приватного житлового помешкання, в будь-якому випадку стануть в нагоді високоякісні горищні драбини нового покоління. Адже з їхньою допомогою можна швидко, безпечно та без проблем підніматися до кімнати в стилі кантрі, прованс чи шале жителям чи гостям дому з урахуванням будь-якого віку та вагового показника.

Якщо, для прикладу, Ви організовуєте мансардний простір у стилі шале або кантрі, чудовим рішенням для зручного виходу до кімнати на горищі стануть модерні рухливі та мобільні сходи дерев’яні, ціна яких є демократичною в каталозі нашого онлайн магазину. Справа в тому, що сучасні горищні механізми на дерев’яній основі виготовляються з висококласного соснового або букового матеріалу, який обов’язково перевіряється на відповідні вимоги якісного функціонування.

Сходові вироби цієї категорії, наприклад, факро чи оман сходи, вирізняються відмінними експлуатаційними можливостями, які в обов’язковому порядку враховують компактність самого виробу, ергономічність, екологічну чистоту й надійність, безпечність під час підйомів та спусків з горищного простору, довготривалу експлуатацію в початковому яскравому та презентабельному вигляді.   

Тепер звернемо увагу на найбільш розповсюджені та затребувані різновиди стилів, які найчастіше використовуються в якості оформлення кімнати у верхній частині приватного житлового помешкання. Серед них виділяються легкі, креативні напрямки на кшталт провансу, шале, східного образу, а також більш практичні з акцентом на специфіку приміщення під дахом тощо.  

Зокрема, одним із досить популярних і оригінальних вважається стиль лофт. Цікаво, що з самого початку цей напрямок в дизайнерському оформленні кімнатних просторів розроблявся дизайнерами та архітекторами саме для облаштування горищного приміщення. Не дивно. Адже якщо звернути увагу на переклад з англійської (loft), то отримаємо слово «горище».  

Надавати перевагу індустріальному напрямку для оформлення кімнати на мансарді доречно в таких випадках, коли приміщення під дахом характеризується чималими габаритами, що зведене з цегли, бетону, має цілком високу стелю. У подібних випадках з метою обробки й декорування стінової площини рекомендується застосовувати гіпсокартонні плити або фанеру.

Коли мова йде про напрямок індустріального різновиду, краще не намагатися приховувати кроквяні та балкові конструкції, а також різного роду комунікаційні елементи на кшталт труб для водовідведення, вентиляції, опалення тощо. Адже стиль лофт – це свого роду відкрита система, яка дозволяє не приховувати робочі сегменти, а навпаки, з їхньою присутністю додавати простоти, невимушеності, натуралізму.   

Поза тим, для підкреслення винятковості мансардного приміщення в цьому образі не зайвим стане придбання та організація якогось раритетного предмета, який додасть задуманої атмосфери простоти. В якості раритету може виступати радіатор на чавунній основі чи, скажімо, пічка буржуйка на металевій базі.  

Важливим нюансом для якісного оформлення мансардного простору в стилі лофт вважається організація якісного освітлення. В цьому контексті доцільно застосовувати так зване масштабне скління. Саме в цій «фішці» приховується вагомий акцент креативного індустріального напрямку. Натомість коли треба розділяти мансарду на окремі зони, найбільш ефективно використовувати звичайні меблі.    

Якщо Ви мрієте про мансардний простір в стилі шале, тоді слід робити акценти на двох найбільш поширених для цього напрямку матеріалах типу якісної деревини чи натурального каменю. Цікаво, що в перекладі з англійської шале означає хатина-хижа.

Напрямок шале являється відмінним варіантом у тих ситуаціях, коли приватне помешкання функціонує в ролі будиночка заміського дачного типу. З метою обробки й декорування стін, стелі, основи під ногами найчастіше застосовується вагонка. Щодо різновиду меблів, то найкраще стиль шале підкреслюють меблі на шкіряній основі.

Продукти:
Дерев'яні сходи на горище Fakro LWK
4,050 грн
stars rating
Утеплені сходи на горище Fakro LTK
5,700 грн
stars rating
Дерев'яні сходи на горище Oman Termo
5,690 грн
stars rating