Як правильно зберігати речі на горищі

Опубліковано о Липень 17, 2017 .

Класичним методом використання горищного простору у приватних будинках чи оселях за містом на кшталт дачних будиночків вважається принцип перетворення горища на зручний склад різноманітних побутових речей, непотрібного одягу, інструментів, засобів для домашнього господарства, спорту, рибальської чи мисливської справи тощо.

Відтак, незважаючи на різновид предметів, які традиційно зберігаються у занедбаній верхній частині приватного житлового помешкання, важливо враховувати певний порядок і правила, з допомогою яких всі елементи Вашого складського горища будуть залишатися у функціональному та презентабельному вигляді навіть з плином тривалого часу.

Отож, у  статті поговоримо про базові пункти грамотного догляду й збереження усіляких побутових предметів, інструментарію протягом довгих років проживання в приватному будинку. Поза тим, акцентуємо на зручному й вигідному доступі до складського горищного приміщення.

Скажімо, у більшості випадків вихід до кімнати під дахом облаштовується масивними нерухливими механізмами, які часто займають багато вільного місця і не можуть приховуватися від сторонніх поглядів. Або навіть якщо кожного разу ховати громіздку драбину, цей крок забиратиме багато зусиль і дорогоцінного часу.

Тому на допомогу дещо застарілим громіздким дерев’яним конструкціям приходять вироби нового покоління, що вирізняються абсолютно оновленим підходом до полегшеного й максимально безпечного функціонування. Зокрема, маються на увазі мобільні сходи дерев’яні, купити які з урахуванням демократичної вартості й простих умов замовлення можна у нашому онлайн магазині.

Крім надсучасних дерев’яних сходових виробів популярністю серед клієнтів по всій Європі та поза її межами користуються ще й металеві горищні засоби. Наприклад, класична горищна металева драбина передбачає у своєму складі виключно добірну, екологічно безпечну та багатофункціональну металеву сировину, яку в обов’язковому порядку контролюють в контексті необхідного рівня якості.

Позитивно, що виробники новітніх сходів на горище попіклувалися про широкий асортимент сходової продукції, щоб кожен споживач міг без проблем купити такий товар, який відповідатиме очікуванням та фінансовим можливостям забудовника. Наразі модельний список драбин доволі різноманітний: fakro ltk, fakro lwk, fakro lmk, fakro lst, oman prima, oman polar, bukwood compact st, bukwood eco long та багато інших виняткових і практичних варіацій.

Окрім якісного і безпечного підйому на складське горище, рекомендуємо враховувати наступні важливі нюанси.

Наприклад, доцільно планувати ділянки для збереження побутових предметів в такий спосіб, аби мати нагоду без перешкод діставатися до потрібного предмету. Розподіляйте речі з урахуванням частоти їхнього використання: потрібніші складайте ближче до виходу, менш застосовувані – подалі. Рідко використовувані засоби кладіть в окремо відведену зону, шафку, коробку.  

Важливий момент. У контексті довготривалого збереження одягу, взуття, аксесуарів більшість жителів власних будинків часто стикаються з міллю. Для того щоб її налякати, можна застосувати торбинки на базі полотна, в які помістити квіти лаванди. Розповсюдити пахучі полотняні мішечки у ділянках з одягом, кладучи як біля елементів гардеробу, так і поміж ними.

Для захисту шерстяних покривал від надокучливої молі обгорніть вироби цупкою газетою з урахуванням декількох прошарків. Далі слід обклеїти згорток скотчем.    

Капелюшки, об’ємні шапки доречно тримати у коробках відповідних параметрів, не деформуючи силоміць форму капелюхів. Зберігати ці спаковані аксесуари треба у сухому місці.    

Коли маємо справу зі спакованими вишуканими виробами (сукні, брюки, білизна, костюми, кофтини тощо), рекомендується обережно загорнути такий одяг (наприклад, білі вироби на основі тонких і делікатних тканин) у білий папір з папірусними складами. Далі цей «сувій» ще раз загорнути в тонкий папір синього кольору, який обов’язково не буде пропускати світло. Так званий подвійний захист сприятиме надійному зберіганню делікатних тканин, не допускаючи їхнього пожовтіння.    

Сумки, портфелі, клачі зі шкіри необхідно спершу ретельно вичистити як із зовнішнього, так і з внутрішнього боку від пилу, бруду. Далі напхати сумки папером із папірусними складами в такий спосіб, аби виріб зберігав початковий об’ємний формат. При цьому важливо тримати сумки у картонних коробках, підібравши суху прохолодну ділянку. Це робиться для того, щоб вберегти шкіряні аксесуари від пагубного впливу цвілі.  

Для побутових предметів, засобів, одягу – все, що виходить за рамки повсякденного вжитку, – рекомендується застосувати віддалені ділянки на горищі. Щоб пам’ятати, де і що збережено, краще позаписувати в зошит всі речі і зони у приміщені під дахом, де саме вони лежать. Це спрощуватиме майбутні пошуки потрібного предмету чи інструмента.   

Весь інструментарій на кшталт засобів для відпочинку (лижі, ковзани, сноуборди, дошки для серфінгу, ролики, скейти, самокати), для господарських потреб, ловецтва чи рибалки доцільно тримати у підвішеному стані (якщо дозволяє комплектація предмета) на горищі, зокрема у віддаленій ділянці.   

Продукти:
Металеві сходи на горище  Fakro LMK
6,825 грн
stars rating
Утеплені сходи на горище Fakro LTK
5,700 грн
stars rating
Комбіновані сходи на горище Oman Stallux
6,895 грн
stars rating
Букові сходи на горище Bukwood Compact ST
3,500 грн
stars rating