Територія для підлітків на мансарді

Опубліковано о Липень 20, 2017 .

Коли у власному заміському помешканні наявне ще не оформлене горищне, тоді саме час подбати про видозміну занедбаного приміщення під дахом. Адже це чудова можливість конструктивно використати декілька допоміжних квадратних метрів в якості затишного й комфортабельного простору.

Наприклад, коли серед жителів приватного житлового будинку є мешканець чи мешканці підліткової категорії, тоді вигідною пропозицією стане переобладнання верхньої частини приватної будівлі під оригінальну і зручну мансардну кімнату для підлітка. Враховуючи специфіку характерів, поведінки, світобачення підростаючого покоління, коли виникає гостра потреба для усамітнення, самоствердження в контексті самостійності, окрема дитяча мансарда виявиться найбільш вдалим і доречним варіантом.

Тому в матеріалі пропонуємо зосередитися на базових правилах, тонкощах і секретах ефективного переоформлення колишнього складського горища на унікальну, практичну і водночас комфортабельну мансарду для підлітка.

Насамперед, варто розпочати зі зручного і безпечного доступу до виняткової кімнати під дахом. Незважаючи на функціональне призначення приміщення на горищі, надійний і безпроблемний вихід до виняткової кімнати зі скошеною покрівлею знадобиться в будь-якому разі. А коли мова йде про облаштування дитячої мансарди, навіть якщо чадо підросло і належить до підліткової категорії, безпека в усіх її проявах виходить на перший план.

Тому прогресивні й всесвітньо відомі будівельні компанії давно подбали про всі можливі запити споживачів, створивши й розповсюджуючи надсучасні сходи на горище мобільного й рухливого формату. Принагідно звернемо увагу, що купити драбину на горище з акцентом на доступній вартості й зручних умовах замовлення через інтернет рекомендуємо у нашому онлайн магазині.

Облаштовуючи мансарду для тинейджера, дуже зручно і вигідно організовувати саме такий вихід наверх. Чому? Відповідь очевидна: у процесі постійного користування модерні сходи fakro, oman чи bukwood від популярних польських та українсько-італійського брендів передбачаються всі рівні безпеки, практичності та легкості.

По-перше, новітні горищні сходи вирізняються компактним і міцним механізмом, який складається за принципом сучасної й перевіреної столярної технології під назвою «хвіст ластівки». Така конструкція гарантує сто відсотків міцності в процесі довготривалої експлуатації.

По-друге, надсучасна розкладна чи розсувна горищна драбина спроможна швидко і без зайвих труднощів розкладатися, а потім складатися, повністю ховаючись в отвір у стелі. Власне, цей практичний аспект дозволяє не загромаджувати кімнати зайвими побутовими речами. Чимала перевага у користуванні модерними, компактними, легкими і рухливими горищними сходами.

Отож, про перший рівень безпеки подбали. Далі переходимо безпосередньо до самої мансарди. Як облаштувати кімнату на горищі, враховуючи всі можливі смакові уподобання підліткової аудиторії?

Перш за все, варто належним чином організувати грамотне освітлення мансарди. Відомо, що діти 13-15 років багато часу можуть проводити за навчанням, що передбачає тривале перебування за столом, комп’ютером чи ноутбуком. Відтак, важливими є два моменти: монтаж якісних дахових вікон та правильне розташування меблів, зокрема стола, стільців, крісла якнайближче до постачальника денного світла.      

Наразі сучасний ринок віконних виробів пропонує споживачам надзвичайно широкий асортимент новітніх вікон для мансарди, що враховують оптимальну вартість, відмінну сировину (деревина, найкращі матеріали на базі пластику, дуже міцні склопакети тощо), безпроблемний монтаж, а також ймовірні принципи дистанційного керування.  

Далі варто звернути увагу на кольорову палітру. У контексті оформлення мансарди для дітей віком від 12 до 15 років з акцентом на кольори меблів, стін, стелі, підлоги, будь-яких дотичних аксесуарів необхідно враховувати питання розподілу на статі. Звісно, тинейджери завжди мають власну думку. Відтак, обираючи барви майбутньої кімнати під дахом, доцільно радитися з хлопцем або дівчиною, для якої (якого) передбачається оновлена мансарда. Тобто все залежить від конкретних смакових уподобань.

Однак нижче рекомендуємо врахувати класичні кольорові рішення, які найбільше підходитимуть для облаштування мансардного приміщення для хлопця і для дівчинки. Наприклад, для тинейджерів чоловічої статі частіше використовують палітри сірого, синього, зеленого, оливкового, жовтого, оранжевого тонів, реалізовуючи дані кольори й відтінки на стінах, стелі, меблях тощо. Натомість для юних представниць доцільно втілювати білі, кремові, рожеві, жовті, зелені, коралові чи лілові відтінки.

Цікаво та вигідно комбінувати кольори з акцентом на контрастності. Скажімо, поєднувати кремовий із зеленим, білий з рожевим, синій із жовтим чи зеленим тощо.

Однак знову акцентуємо, що це, по суті, – класика. Можна вибирати будь-які кольори та їхні варіації, комбінації, що найбільше подобаються юним мешканцям майбутньої мансарди.       

Важливий момент. Коли, приміром, підліток вирізняється більш гарячковитою вдачею, можна експериментувати зі спокійнішими тонами в мансарді, застосовуючи дуже світлі відтінки жовтого, зеленого, кремового, блакитного тощо.    

Продукти:
Розсувні сходи на горище Oman Nozycowe
6,900 грн
stars rating
Металеві сходи на горище  Fakro LMK
6,825 грн
stars rating
Дерев'яні сходи на горище Oman Termo
5,690 грн
stars rating
Букові сходи на горище Bukwood Eco mini
3,200 грн
stars rating