Моделі сходів на будь-який смак

Опубліковано о Серпень 15, 2017 .

Новочасний ринок сходових виробів передбачає широкий асортимент висококласних горищних драбин новітнього зразка, які поєднують в собі всі експлуатаційні особливості верхньої мансардної ділянки приватного будинку. Так, для зацікавлених споживачів рекомендуємо детальніше ознайомитися з популярними різновидами модерних сходів, які допоможуть значно покращити та спростити регулярні підйоми на укомплектований мансардний простір чи складське горищне приміщення.

Будь-яка модернізована драбина для горища, виготовлена з урахуванням сучасних технологічних принципів, будівельних вимог та норм, вирізняється найголовнішою перевагою, що акцентує на рухливості, мобільності й легкій вазі самого пристрою. Для прикладу, коли порівняти нинішні моделі горищних сходових конструкцій з нерухливими важкими механізмами колишнього взірця, то перевага першого варіанту стає очевидною. Адже новітні сходи для мансарди передбачають у своєму складі легкі, по-справжньому якісні деталі, оптимізовані під вимоги, потреби, запити сучасного забудовника. Що мається на увазі?

По-перше, звернемо увагу на широкий асортимент модельного ряду. Приміром, кожна розкладна, розсувна чи висувна горищна драбина створюється виключно зі строгим дотриманням надсучасних стандартів, потреб та правил безпечного й довготривалого функціонування. Відповідний принцип складання й розкладання того чи іншого різновиду сходового мансардного засобу дозволяє без проблем зорієнтувати кожного зацікавленого реципієнта в купівлі та встановленні найбільш оптимальної моделі сходів.

Так, сучасний зразок розкладної горищної драбини передбачає наявність у загальній конструкції двох, трьох або навіть чотирьох елементів, які зручно можна скласти чи розкласти, піднімаючись до верхньої частини будинку зі скошеною покрівельною структурою. Так звані сегменти дуже зручно й легко рухаються у заданому напрямку, а після одноразового виконання завдання ті самі елементи без зайвих труднощів компактно складаються один до одного, ховаючись у стельовий проміжок.

Важливий момент. До сходових засобів розкладного формату належить доволі популярна й практична драбина нового покоління серійного виду ltk thermo польського виробництва. Популярність даної серії сходів пояснюється наявністю посиленого теплоізоляційного нашарування у люковій кришці завтовшки 66 мм. Принагідно зазначимо, що більш класичні сходові види вміщають кришку люка з прошарком термічної ізоляції від 26 до 36 мм. Потовщений шар утеплювача дозволяє експлуатувати надсучасний сходовий виріб у таких житлових випадках, коли заміський будинок розміщується у географічних просторах з не надто стабільним кліматом. Крім того, сходи зафіксованої вище моделі доцільно використовувати у ситуаціях, коли передбачається так звана температурна нестабільність між ділянками обжитої та необжитої зони в рамках приватного житлового простору.

Слід наголосити, що затребуваними також являються сходові вироби розсувного формату. Їхня специфіка функціонування полягає у принципі не складання чи розкладання, як це було з вищеописаним видом сходів. Натомість розсувні сходові механізми ефективно працюють за методикою стискання або розтискування загальної конструкції. Через таку експлуатаційну особливість сходи на горище називаються також ножичними, оскільки мають дещо специфічний вигляд гармошки.

Власне, ось чому горищні конструкції розсувного принципу функціонування доцільно монтувати у приміщеннях з доволі незвичними архітектурними формами чи винятковим стилем на кшталт шале чи loft.

По-друге, надаючи перевагу рухливим сходовим виробам новітнього зразка для зручного доступу на горище чи комфортабельну мансардну спальню, вітальню, кухню, ванну, Ви таким чином гарантуєте безпеку на всі сто відсотків для кожного користувача. Адже модерні виробники цієї будівельної продукції заздалегідь подбали про максимальний рівень комфорту, безпеки й затишку в процесі фактичної експлуатації висувної, розсувної або розкладної драбини.

Так званий принцип надійного і практичного користування сходовими засобами нового покоління враховує наявність у виробі наступних елементів безпеки.

Накладки на гумовій основі, яким оформлена кожна сходинка дерев’яної, металевої або комбінованої драбини. Коли повернемося до колишніх громіздких, неповоротких сходів, які до того ж потрібно було кожного разу приставляти до горищного чи мансардного входу, а потім приховувати, то побачимо, що їх не оснащували таким антиковзним захистом.

Ще одним посиленим рівнем захисту від ковзання чи небажаного падіння слугують гумові накладки, розташовані на двох кінцях загального механізму. Такі гумові насадки дуже зручні також через те, що своєю наявністю не допускають небажаного дряпання паркету, плитки або лінолеуму, зберігаючи кімнату у початковому презентабельному вигляді протягом довгих років проживання в будинку.  

Серед заходів безпечної експлуатації надсучасними сходовим засобами для практичного виходу на мансарду варто виокремити модернізовану столярну методику, яка називається ластівчиним хвостом. З її допомогою всі направляючі досить-таки міцно й надійно прикріплюються до всієї конструкції, гарантуючи легкий, спрощений та безперешкодний підйом наверх.    

Продукти:
Розсувні сходи на горище Oman Nozycowe
6,900 грн
stars rating
Утеплені сходи на горище Fakro LTK
5,700 грн
stars rating
Букові сходи на горище Bukwood Compact ST
3,500 грн
stars rating