Відпочинкова зона замість горища

Опубліковано о Серпень 17, 2017 .

Як ефективно використовувати кожен квадратний метр житлової площі в контексті приватного будівництва, щоб оптимізувати всі необхідні процеси життєдіяльності жителів оселі, не забуваючи при цьому про не менш важливий естетичний та комфортабельний бік медалі?

Оскільки в умовах насиченого сьогодення переобладнання специфічного приміщення зі скошеною даховою структурою на виняткові мансардні куточки набуває все більшої популярності, у статті зосередимося на актуальних і вигідних трендах, з допомогою яких Ви матимете унікальну можливість втілити всі свої довгоочікувані дизайнерські мрії та ідеї.

Не враховуючи різновид обраного функціонального помешкання під скошеною покрівлею, варто спочатку добре продумати безпечний, надійний та практичний вихід до унікальної кімнати у вигляді, приміром, надсучасних варіацій рухливих сходів від польських брендів fakro чи oman моделей типу stallux, alu profi, termo тощо.

Горищні сходові конструкції новочасного формату вигідно купувати й встановлювати через те, що вони вирізняються легкою вагою, простим і безпечним користуванням, найкращою сировиною та цілком доступними цінами. Відтак, задля надійного і зручного виходу на укомплектовану мансарду знадобляться надсучасні горищні сходи: відео в мережі інтернет допоможе продемонструвати всі тонкощі та особливості їхнього спрощеного користування.

Чому оформляти відпочинкову зону у винятковому приміщенні під дахом дуже зручно й вигідно? Справа в тому, що конструкційна специфіка мансардного простору передбачає врахування бажаної атмосфери тиші й затишку. Погодьтеся, важко віднайти в усьому приватному будинку краще та комфортабельніше місце для реалізації будь-яких дій, пов’язаних із пасивним (сон, читання, перегляд фільму, медитація) чи активним відпочинком (заняття фізичними вправами).

Для того щоб зручно й безпечно діставатися до кімнати відпочинку на мансарді, стануть в нагоді висококласні рухливі та мобільні розкладні, висувні чи розсувні горищні сходи нового покоління, якими сьогодні насичений модерний ринок будівельної продукції. Вони не займають багато вільного місця, легко та просто складаються і розкладаються, а за потреби – їх можна без зайвого клопоту ховати в стельовому отворі.

Далі пропонуємо ознайомитися з найбільш вигідними та оригінальними ідеями переоформлення горища на затишну відпочинкову зону. Серед цього переліку кожен мешканець заміського будинку матиме нагоду релаксувати в улюблений спосіб.

Мансарда для перегляду фільмів

Якщо серед жителів приватної оселі знайдуться прихильники хорошого кіно, тоді змінити складський горищний простір на винятковий куточок домашнього кінотеатру виявиться доволі креативним та водночас практичним рішенням.

У подібних ремонтно-будівельних ситуаціях найбільш розповсюдженою вважається дизайнерська тенденція, коли вздовж стіни зі скошеним покрівельним елементом розташовують комфортабельний диван з м’якою оббивкою. Натомість вздовж повноцінної стіни, без видозміни та похилих ділянок, зручно організовувати всі необхідні технічні пристрої, телевізор.

Важливий момент. Мансардний простір в якості виняткового домашнього кінотеатру в обов’язковому порядку повинен враховувати реалізацію якісної шумової ізоляції. Справа в тому, що відмінно встановлені елементи для звукового поглинання гарантуватимуть стовідсотковий рівень комфорту під час перегляду фільмів, не заважаючи при цьому іншим мешканцям дому та сусідам.

Мансарда в ролі затишного читального залу    

Коли час від часу виникає потреба усамітнитися, почитати в тиші, просто помилуватися призахідним небом чи зірками, тоді актуальним стане втілення так званого читацького куточка у кімнаті зі скошеною покрівлею. Один нюанс. Якщо Ви належите до справжніх книгоманів, тоді практичніше встановлювати не шафу для зберігання книг, а полички. Останній варіант виявиться в рази компактнішим, а, отже, – більш практичним.

Мансарда для тих, хто практикує йогу, медитацію   

Чудова ідея для прихильників духовної практики! Для облаштування відпочинкової ділянки такого нетрадиційного формату не варто захаращувати мансарду зайвими предметами, меблями, кріслами, столом тощо. Задля організації по-справжньому ефективного мансардного простору в ролі йогівського приміщення достатньо лише застосувати режим теплої підлоги, встановити добірні дахові віконні вироби, які виходитимуть на схід. Все, що потрібно для глибокої та сконцентрованої духовної практики.

Незважаючи на різновид відпочинку у неординарній верхній частині приватного житлового помешкання, рекомендується брати до уваги наступні тонкощі в контексті архітектури, дизайну.

Для прикладу, за наявності невеликого приміщення на горищі, яке планується під оформлення для відпочинку, доцільно застосовувати світлі, білі тони в інтер’єрі. Білий колір візуально розширюватиме мансарду, роблячи її максимально придатною для повноцінного релаксу.    

Оригінально також використовувати сировину з натурального дерева для організації підлоги, похилої стелі, балок. При цьому краще надати стінам білого тону. Таке креативне дизайнерське рішення не викликатиме відчуття зменшення мансарди чи так званої здавленості.

Продукти:
Розсувні сходи на горище Fakro LST
11,025 грн
stars rating
Комбіновані сходи на горище Oman Stallux
6,895 грн
stars rating