Як втілити більярдну на мансарді

Опубліковано о Серпень 30, 2017 .

Якщо Ви належите до справжніх поціновувачів гри в більярд та мешкаєте у власному заміському будинку з присутнім горищним простором, саме час задуматися та втілювати унікальні рішення щодо переобладнання верхньої частини дому зі скошеним дахом. Замість того щоб регулярно навідуватися до закладів з наявним більярдом, можна перемісити всю атрибутику даного спортивного різновиду до власного помешкання. При цьому улюблене заняття виявитися в рази приємнішим та комфортабельнішим, якщо запрошувати до себе додому на гру друзів.

Крім того, більярд вважається винятковим спортом, який вимагає особливої зосередженості, чіткості мислення, визначеності вірних стратегій, регулярних тренувань. Тому де, як не в домашніх умовах, зокрема у винятковому приміщенні під дахом, можна найефективніше удосконалювати власні більярдні навички?

Для того щоб максимально грамотно й правильно обладнати спортивну кімнату для гри в більярд у верхній ділянці приватного будинку, необхідно в обов’язковому порядку передбачити оптимальний та полегшений вихід на горище. На сьогодні таким легким та безпечним виходом відмінно слугують модернізовані горищні драбини від прогресивних європейських компаній, чиї сходові засоби для підйому на мансарду завойовують щоразу більший сегмент цільової аудиторії як на території Європи, так і за її простором.

Зосереджуючись на придбанні сходів на горище того чи іншого формату, кваліфіковані майстри будівельної індустрії рекомендують обов’язково враховувати специфіку функціонального спрямування мансарди. Тобто коли мова йде про організацію більярдної ближче до зірок, тоді доцільно купувати й встановлювати модернізовані сходові конструкції підвищеного рівня міцності.

До відповідної категорії сходів добре підходять засоби від популярного виробника bukwood, що має українсько-італійське походження. Справа в тому, що сходи для виходу на мансарду від згаданої фірми характеризуються по-справжньому якісною сировиною та відмінними технологічними й експлуатаційними параметрами. Для виготовлення надзвичайно мобільних і рухливих виробів компанія послуговується ретельно відібраною та перевіреною буковою основою, замовленою на українському ринку відбірної деревини, яку обробляють та компонують з урахуванням інноваційних італійських технологій.

Наразі сучасний ринок сходових засобів для зручного доступу до укомплектованої мансарди чи занедбаного складу на горищі представлений у широкому асортименті, який вирізняється великим діапазоном цін, сировинної складової та різними способами розкладання механізму до повноцінного функціонального формату.

Скажімо, для облаштування більярдної на мансарді може також добре пригодитися горищна драбина fakro ltk thermo. Зручність і практичність цієї моделі горищних сходів від польського бренду пояснюється наявністю спеціальної люкової кришки, що містить посилений прошарок термічної ізоляції завтовшки 6,6 сантиметрів. Відтак якщо між верхнім сегментом приватного будинку та нижніми поверхами часто трапляються різкі коливання температури або коли власне житло розташовується у кліматичній зоні з не завжди стабільними погодними умовами, тоді краще замовляти й монтувати мансардні драбини з вмонтованою утепленою кришкою люка.

Організовуючи більярдну на колишньому занедбаному горищі, рекомендується також належним чином акцентувати на грамотному освітленні приміщення для ексклюзивного спортивного заняття, на забезпеченні здорового й оптимального мікроклімату всередині мансарди, на якісній вентиляції. Адже затишна, комфортабельна мансардна кімната для гри в більярд повинна відповідати всім вимогам безпечної і комфортної експлуатації, враховуючи правильну реалізацію освітлення, утеплення, провітрювання.

Зазначені умови вважаються досить-таки суттєвими як для гарантії здорового мікроклімату всередині мансарди, так і для оформлення максимально зручних умов для гравців, які в процесі спортивного тренування в жодному разі не повинні відволікатися на можливі дискомфортні моменти типу недостатньо якісного постачання денного світла, відсутності вентилювання чи наявності небажаних протягів.  

Важливий момент. Якісно реалізоване освітлення для більярдної на мансарді означає мінімальну можливість доступу прямих сонячних променів та максимальне постачання штучного й розсіяного світла. Справа в тому, що наявність надміру яскравого сонячного проміння може виявитися суттєвою перешкодою для нормальної концентрації, рухів під час гри.

По-друге, необхідно враховувати той факт, що надто агресивне й перманентне потрапляння сонця на мансарду негативно відображатиметься на якості й початковій яскравості всього інвентарю (стіл, кулі, поверхня стола, тощо).   

Грамотне й практичне облаштування більярдної у верхній ділянці приватного будинку враховує замовлення й встановлення всього необхідного інструментарію на кшталт декількох київ та куль із трикутником, стійки з наявною поличкою для надійного зберігання куль і київ, ковдри, спеціальної щіточки по догляду за ігровим столом та всім дотичним інвентарем.

Щоб добре втілити не тільки практичний, але й естетичний та комфортабельний бік даного різновиду мансарди, рекомендується також подбати про наявність зручних крісел, журнального столика, за яким зручно буде відпочивати від гри, п’ючи каву, розмовляючи, гортаючи пресу тощо.  

Продукти:
Утеплені сходи на горище Fakro LTK
5,700 грн
stars rating
Комбіновані сходи на горище Oman Stallux Mini
6,895 грн
stars rating