Як оптимізувати кімнату з допомогою сходів

Опубліковано о Вересень 05, 2017 .

Більшість модерних приватних будинків суттєво відрізняються від заміських осель колишнього формату. Скажімо, якщо в умовах сучасності мова йде про оптимізацію простору, максимально вигідне застосування кожного квадратного метра житлової площі, тоді чималий сегмент власників свого помешкання надають перевагу мінімалізму. Тобто коли замість застосування багатьох зайвих побутових предметів, допоміжних засобів, інших конструкцій беруться до уваги вироби модернізованого та мінімізованого зразка.

Зокрема, до таких осучаснених засобів варто віднести інноваційні горищні сходи, ціна яких зафіксована у каталозі нашого інтернет магазину. Наразі вони вважаються найбільш вдалим та оптимальним методом підйому до колишнього складського горища чи організованої комфортабельної кімнати. При цьому встановлення й подальша експлуатація сходових виробів цього надсучасного різновиду передбачає досить-таки зручні умови подальшого користування. Що мається на увазі?

По-перше, не секрет, що кожному господареві приватного будинку дуже важливо раціонально використовувати всю житлову площу. Звісно, якщо власне помешкання виділяється чималою квадратурою, тоді, ймовірно, дане питання хоч і залишатиметься актуальним, проте не надто. На противагу великим котеджам менші будиночки, оселі для тимчасового проживання (дачі, ферми тощо) потребують більш вимогливої раціоналізації. Тому якщо у приватній будівлі присутній верхній сегмент зі специфічною скошеною покрівельною будовою, тоді з метою безпечного та спрощеного виходу до цієї частини житла можуть знадобитися сходи висувні горищні або, приміром, розкладні чи розсувні конструкції.

Саме в такий спосіб є чудова можливість оптимізувати кімнатний простір, що веде до комфортабельної мансардної кімнати чи занедбаного горища. Тобто замість того щоб перейматися облаштуванням та не надто зручною експлуатацією саморобної масивної драбини, можна скористатися благами інноваційних технологій та осучаснених методів формування горищної драбини по-справжньому добірної якості.

Відомо, що модернізовані сходи для доступу до мансарди оснащені всіма необхідними рівнями безпечного, надійного, стабільного та довговічного функціонування. На противагу застарілим громіздким механізмам приставного формату, сучасні сходові вироби наділені чималим списком переваг.

Перш за все, зосередимося на ваговому показникові. Якщо звичайним саморобним драбинам в більшості випадків притаманна відносно велика вага, то новітні сходові механізми володіють кардинально протилежними показниками. Таким чином користуватися оновленими сходами для мансардного доступу набагато легше й простіше. У подібних випадках відпадає потреба у надмірних зусиллях. Щоб скористатися модерною горищною драбиною, достатньо всього лише обережно потягнути за спеціальне кільце в ділянці короба, а далі плавно витягнути весь сходовий механізм, розтягуючи його до повнометражного вигляду.

Кожен серійний вид надсучасних сходів на горище в обов’язковому порядку оснащується люковою кришкою. Традиційно вона пропонується у світлих відтінках типу білого або бежевого. Залежно від виробника та конкретного модельного формату кришку люка може також оздоблювати високоефективне нашарування термічної ізоляції. Наразі найбільш затребуваними серед чималого відсотка споживачів вважаються модерні горищні вироби, що передбачають у своєму складі теплоізоляційний компонент завтовшки 26, 36 або навіть 66 міліметрів.

До речі, остання модель з наявним потовщеним утепленим прошарком виробляється надзвичайно популярною польською будівельною компанією Факро. Наприклад, дуже розповсюдженою вважається модель fakro ltk thermo 60x120 та інших параметрів типу 70x120 та 70x130. Утеплені мансардні сходові вироби доцільно встановлювати тоді, коли спостерігаються деякі контрасти температури між ділянками обжитого та необжитого простору в приватному помешканні.

Обираючи ту чи іншу модель сходових виробів для зручного виходу на укомплектовану мансарду чи складський горищний простір, варто знати, що їх виготовляють з урахуванням висококласної дерев’яної або металевої сировини. Кожен підготовлений матеріал в обов’язковому порядку контролюється на відповідний якісний ступінь. Тому будь-який зацікавлений забудовник може бути впевненим щодо стовідсоткового рівня якості та безпечного функціонування модернізованих горищних драбин.

Безпеку в процесі регулярного користування новітніми сходами для мансардного доступу гарантують також спеціальні гумові насічки, якими наповнені всі сходинки продукту. Спеціальні гумові накладки оформляють також нижні кінці загальної конструкції. Цей елемент надійно захищає загальний сходовий механізм від небажаного ковзання зі сторони в сторону, зокрема під час безпосереднього підйому на складське горище чи укомплектовану мансардну кімнату. Крім того, гумові наконечники попереджають появу негативних наслідків типу передчасного псування основи під ногами, дряпання паркету, плитки, лінолеуму.

Залежно від серійного виду, сходи на горище нового покоління спроможні витримувати чималі вагові навантаження. Приміром, більшість моделей сходової продукції відмінно експлуатуються з розрахунку вагового обтяжування в діапазоні від 150 до 200 кілограм.    

Продукти:
Розсувні сходи на горище Oman Nozycowe
6,900 грн
stars rating
Утеплені сходи на горище Fakro LTK
5,700 грн
stars rating
Комбіновані сходи на горище Oman Stallux Mini
6,895 грн
stars rating